Kill the lights!

 

 

 

Earth Hour

 

Privind pe fereastra sau pur si simplu iesind la o gura de aer proaspat, observam in fiecare zi ca  pentru acest anotimp, clima e destul de variata sau… ciudata. Mii de paduri sunt defrisate anual pentru a ajuta industrii si odata cu disparitia naturii, a locurilor verzi, o sa simtim aerul poluat de fabricile deschise in fiecare luna si nu aerul cu adevarat proaspat, care are si un beneficiu asupra sanatatii. Resursele naturale sunt acum folosite in scopuri economice, oamenii cautand sa scoata un profit din orice planta. Consider ca taind un copac, reducem pe putin 0,09% din oxigenul necesar zilnic.  De ce sa distrugem tot ce se afla in jur? De ce unii nu pot fi educati astfel incat sa nu arunce deseuri in apele raurilor, in paduri, in spatiile verzi si sa foloseasca cosurile de gunoi? Daca am continua asa, in cativa ani totul va fi artificial. Nu vor mai fi baraje naturale ci lacuri special amenajate de oameni pentru „a infrumuseta zona”. Atunci o sa realizam ca trebuia sa ne gandim mai demult la acest lucru.

Pentru a evita un astfel de viitor, WWF  – World Wide Fund for Nature (Fondul Mondial pentru Natură) a lansat o campanie ce pune simpla intrebare: Tu ce faci de Earth Hour? Prin acest proiect, suntem indemnati ca pe 28 martie 2009, incepand cu 20:30, sa stingem luminile pentru o ora. In acest mod incurajam micsorarea consumului inutil de energie si aratam ca suntem contra schimbarii climei. Ce spuneti? Ne alaturam celor 1 miliard de oameni care vor stinge lumina?

Ultima mea fraza este: Kill the lights! 😉

Reclame

2 gânduri despre “Kill the lights!

  1. Consumam din ce in ce mai mult pentru ca traim mai mult si mai multi (conform unui studiu pus si la mine pe blog). In aproximativ 50 de ani, in cazul in care nu ne gasim o a doua planeta, riscam sa ramanem fara hrana. Nu incurajez moartea, ci incurajez stiinta la o eventuala dezvoltare mult mai rapida. Adica sa se pompeze mai multi bani in stiinta = descoperiri, noi descoperiri. Cred ca am invatat sa traim mai mult cu mai putine boli si cum sa ne ferim.
    Referitor la ziua pamantului… Pai planeta asta se presupune ca este a noastra, adica casa noastra. Daca noi nu facem ordine si nu avem grija de casa noastra, riscam sa-i chemam pe cei de la „curat-murdar” 🙂 Asa si cu planeta, doar ca aici nu prea avem pe cine sa chemam, doar daca nu cumva se intampla ca in filmul „Ziua in care pamantul se va opri” 😛 Incurajez stingerea luminii mult mai des!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s