Cool & uncool?

Un dicţionar de acum 20 de ani îţi relevă o multitudine de definiţii şi interpretări. Însă dacă ai căuta termenul “cool”, nu ai găsi decât o filă albă. De ce? Pentru că în acea perioadă nu exista. Statutul de a fi cool a câştigat teren în lupta cu timpul, reuşind să împartă populaţia în două categorii.

 E uncool să citeşti în timpul liber? Sau e mai cool să ai o viaţă virtuală pe facebook şi twitter? E uncool să mergi la şcoală cu autobuzul în loc să foloseşti maşina? Sunt simple întrebări care îţi zboară prin minte pentru a afla sensul acestui argou. Factorul de coolness depinde de noua colecţie a unui vestit designer sau de numărul de postări pe o reţea socială. Însă elementul care contează e propria persoană. Trebuie să ai în vedere micile lucruri care îţi fac ziua mai frumoasă şi să uiţi de tendinţe. Cool e ceea ce îţi place, ceea ce îţi oferă adevărate sentimente. E discul vinyl, atât de vechi, dar care îţi umple camera de armonie. E cartea preferată pe care ai citit-o de nenumărate ori. E piesa de teatru care ţi-a lăsat o amintire plăcută. Bunica e cool pentru că în încercarea sa de a se conforma cu noutăţile, se reinventează. Cool sunt cei care trăiesc după propriile reguli, mai exact, artiştii. Ei au lumea lor, construită pe o bază bine conturată: imaginaţia. Au spus NU clişeelor şi au format noi concepte care îi definesc. Nu se trezesc atunci când toată lumea o face, ci atunci când simt că e necesar.

Până la urmă, o întoarcere în trecut ar demonstra că termenul “cool” era cunoscut încă de pe atunci, însă sub altă formă. Uncool poate fi comparat cu “Nu îmi mai place”, iar opusului său îi punem alături un motto:”Mi se potriveşte, îl/o cumpăr!” Nu firea umană s-a schimbat, ci doar perspectiva din care gandim.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s