Politica, o glumă

Dacă îndrăznim să deschidem televizorul, dăm peste aberaţii politice sau peste alte ştiri despre pseudo-vedetuţele noastre. Însă cel mai des ne împiedicăm de primele menţionate. Oriunde mergem, orice am face, totul se leagă de un singur cuvânt: “politică”.

Mai nou se vorbeşte despre o nouă lege care va intra în vigoare din 2011. Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, ne anunţă că…

Nu este corect ca o familie care câştigă 200.000 euro, de exemplu, să primească aceeaşi alocaţie de la stat. Nu vor mai primi toţi copiii alocaţia de 42 lei, ci doar de la un anumit plafon în jos.”

 

Nu ştiu unde a locuit acest domn până acum, însă în România nu am văzut salariu de 200.000 euro. Poate 200.000 lei vechi. Ceea ce doreşte să facă se numeşte discriminare. Eu de ce să fiu privată de cei 42 lei care, by the way, nu mă ajută cu nimic? Flash news: preţurile încep de la 45-50 lei. Aşa că această sumă infimă nu îmi acoperă cheltuielile pe o lună. Dar hai să facem un calcul. Dacă alocaţia va fi acordată doar celor cu venituri minime, iar România e plină de rromi, realizaţi că o să crească natalitatea? Şi bineînţeles că aceştia vor primi 42 lei fără a contribui la bugetul statului. Şi tot ei vor fura/omorî pentru că, surpriză, nu au destui bani. Iar eu, care merit această sumă, voi sta şi voi aştepta ziua în care ţara va fi condusă de cineva cu mai mulţi neuroni.

M. Şeitan mai bine ar renunţa la maşinile “de fiţe” şi să îşi înveţe fiul/fiica să nu mai meargă în fiecare seară în Bamboo. Şi să dea deoparte jumătate din salariul său pentru a îmbunătăţi economia tării.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s