Medicina, o afacere

Sistemul medical, la fel ca alte elemente vitale, e la pământ. Medicina a devenit de mult timp o afacere de familie, şi încă una profitabilă. Din tată în fiu, din bunic în nepot, putem spune că această meserie este moştenită prin testament. Unii sunt competenţi, alţii nu, unii salvează vieţi, alţii sunt doar bucuroşi că suplimentează salariul.

Acum, spitalele sunt folosite ca decor sau pentru a le demonstra cetăţenilor că sunt în siguranţă. Însă atunci când vizitezi doctorul pentru o investigaţie, eşti atent ghidat către cabinetele particulare. Ţi se oferă şi o carte de vizită pentru a reveni, eventual, şi cu alte ocazii. Probabil aceste “centre” au apărut din nevoia unei ocupaţii în plus. Glumesc! Medicilor nu le mai ajung sumele de bani discret plasate în buzunar de vreun pacient alarmat şi astfel te invită după program la cabinetul său. Auzisem la ştiri o declaraţie a unui director de spital: “Oamenii aleargă după tine şi aproape că îţi rup buzunarul.” Stai puţin. De ce se ţin după tine? Pentru că nu le acorzi atenţie, nu îi întrebi măcar ce problemă au. Îi tratezi cu indiferenţă, iar indiferenţa doare! Nu îţi întorci privirea măcar odată către ei, ci îţi continui mersul pe holul spitalului. Atitudinea ta se schimbă radical când te întreabă dacă lucrezi după program la alt cabinet.Eu nu înţeleg doctorii care pot lua bani unei bătrâne. Nu se gândesc că erau jumătate din pensie? Probabil pentru a fi medic, nu trebuie să posezi o inimă sau suflet.

Trebuie să recunosc, unii dintre aceştia îşi iubesc meseria şi se implică cu adevărat în problemele pacientului, însă rareori te loveşti de astfel de persoane. De ce? Pentru că nimeni nu este interesat de suferinţa ta, ci de portofel.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s