Totuşi, fără răspuns

Mă întrebam de ce alţii nu sunt afectaţi de criză aşa cum suntem noi. Dilemă peste dilemă, calcule, ecuaţii, creioane tocite… Apoi am avut o revelaţie. Ei nu îl au pe Băse şi duc lipsă de Guvernul Boc, momentan condus de cel anterior menţionat. Da, asta le trebuie! Un preşedinte incompetent, care redefineşte democraţia şi un prim-ministru care îşi onorează funcţia doar cu numele. Aceşti doi indivizi pot conduce o ţară spre o destinaţie finală (3D sau nu).

În ultima perioadă amândoi au ieşit în faţa presei cu declaraţii complexe, explicând ce necesită remedieri şi cine va avea de suferit. Aşa cum ne aşteptam, politicienii sunt scutiţi de micşorarea salariilor, căci doar ei depun un efort considerabil în fiecare zi, stând în fotoliile lor confortabile şi uneori votând pentru alţi colegi. Iar restul, prostimea (altfel nu mă pot exprima), adică noi, vom continua să muncim, să plătim taxe usturătoare dintr-un salariu mic, pentru a le oferi lor sume imense cu ajutorul cărora să îşi cumpere, sărăcuţii, maşini peste maşini. Dacă ar fi renunţat să arunce bani pentru campaniile lor electorale şi ar fi echilibrat economia, acum nu s-ar confrunta cu o aşa situaţie. De ce ne arată pe noi cu degetul? În viziunea lor, am consumat mai mult decât am produs. Staţi liniştiţi, eu sunt economă, însă plozii voştri, nu. Propun un mic experiment. Să îşi reducă şi ei salariile cu 25%, pentru a fi unitate. Măcar să sufere o ţară întreagă, nu?

Nu e nicio problemă; suntem între noi, ascundem greşeli, nu ne vede nimeni. Însă, după graniţele acestei bucăţi de pământ, avem reprezentanţi care fac parte din categoria “rude” a primului om incapabil în stat. În vârful listei se află prea isteaţa Elena. Cu buzişoarele încordate, cu minorele greşeli de exprimare, tati a propulsat-o direct în Parlamentul European. Pentru ca venitul familiei să fie complet, Băse l-a trimis pe Syda la muncă. Şi ce muncă, dom’le! Consilier la Ambasada României la Paris. Nu ştiu dacă a făcut primul drum până acolo sau nu, dar de luat în considerare este gestul.

Cred că de acum, când o să mai apară pe ecran demagogii, o să apăs butonul roşu şi o să mă lipsesc de declaraţiile lor cantitative, dar nu şi calitative.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s