Trezirea

A mai observat cineva că iarna e anotimpul sentimentelor profunde? Cum frunzele tomnatice creează iluzia unor gânduri ce par a fi cât mai departe de universul personal, aşa şi fulgii te înconjoară cu liniştea pe care o transmit, îţi redau visele şi puterea de a vedea dincolo de aparenţe.

Sunt singurele anotimpuri care se depărtează de eticheta de superficial, care îţi permit să te detaşezi de fundal, să fii tu şi nu un amestesc de personalităţi şi caractere. Sunt unicele momente în care natura, în toată splendoarea sa, te ajută să vezi mai departe de perimetrul tău. Vântul nu poartă doar frunze şi zăpadă… sau poate asta face… sau poate suntem prea ocupaţi pentru a observa esenţa. Poate printre ele regăsim bucăţi de suflet, imagini pe lângă care am trecut şi, posibil, o oglindă a ceea ce am fost demult.

E momentul pentru o schimbare, dar nu de exterior. Trebuie una pentru interior, una care, deşi nu e vizibilă, totuşi să se observe. Acum avem suficient timp pentru a trăi, încă o dată, în trecut. Întradevăr, să fii prezent acolo unde ştii că ţi-ai lăsat amprenta nu e tocmai o opţiune. Însă dacă secundele îngheaţă pentru a-ţi putea oferi cadoul reîntoarcerii, de ce ai fi sceptic? De ce nu ai accepta? Totul este sincronizat perfect pentru a creea o lume feerică, un spaţiu ireal desprins din propriile noastre dorinţe. Până şi stelele îşi pierd din strălucire, devenind regine de gheaţă, fiind mereu atente la paşii noştri stingheri.

Da… deja mă simt captivă printre noi trăiri, sentimente şi iluzii. Ştiu că e doar începutul, că iarna mi-a pregătit surprize şi că, înaintând, le voi descoperi. Nu mă sperie noutatea, ci doar intensitatea cu care îmi voi petrece acele clipe.

Reclame

2 gânduri despre “Trezirea

  1. Pingback: Trezirea - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s