Something about human nature

Natura umană e complexă. Diferă, e înşelătoare, uimeşte prin neprevăzut, iar schimbarea e ceea ce o defineşte. Nu te poţi încrede în adevărata sa „identitate” cum, de altfel, nu reuşeşti să o înţelegi. Când crezi că ştii totul despre ea, aşteaptă-te să afli că mai există legi de reţinut.

Permanent suntem într-o continuă stare de asimilare. Încercăm să înţelegem teoreme, principii, însă ecuaţia umană-atât de dificilă-cine o analizează? Cine a găsit timpul necesar pentru a rezolva acest amestec de caractere, vârste şi principii de viaţă? De fapt, cine s-a încumetat, măcar, să încerce? Nici nu ar putea… Ar trebui să se ia în considerare tot felul de atitudini, de expresii şi raţionamente ale unor gânduri diverse, încât s-ar pierde printre atâtea necunoscute. Se preferă a rămâne la stadiul iniţial, cel în care nimeni nu a îndrăznit să înceapă rezolvarea ecuaţiei.

Valorile pe care se bazează natura umană sunt puţine. Însă dacă le-am enumera pe cele care nu sunt adevărate fundamente, am realiza că suntem, uneori, extraordinar de superficiali. Din prima categorie putem exclude încrederea. Pentru noi, niciodată nu e prea târziu sau prea greu de a trece peste această „legătură”. Încep să cred că suntem programaţi să intrăm în jocurile perfide ale iluziei, o scorpie ce încearcă să ne atragă într-o cursă supraomenească. Nici unul dintre noi nu a învăţat, încă, să înglobeze acest sentiment de siguranţă în atitudinea sa. Schimbarea poate fi introdusă în a doua categorie, la fel şi neprevăzutul. De ce? Pentru că aceasta este o mişcare bruscă, făcută atunci când crezi că ai înţeles un caracter. Te ia prin surprindere, te învăluie într-o ceaţă densă, pentru a-ţi demonstra în final că aşa a acţionat tot timpul. Modificarea face parte din cotidian şi rareori nu influenţează ceea ce reprezentăm.

Da, suntem complecşi. Însă chiar această multilateralitate a noastră ne defineşte ca oameni, ne evidenţiază şi ne scoate din banal. Ne comportăm diferit, gândim diferit, asta pentru că ajungem să ne autoeducăm. Dar, într-un anumit punct, ştim că atitudinea noastră derivă dintr-un numitor comun.

Reclame

Un gând despre “Something about human nature

  1. Pingback: Something about human nature - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s