Decizii

Decizia este ca un joc de noroc. Mizezi pe o variantă, rişti să pierzi, iar strategia altora nu funcţionează şi la tine. Unica diferenţă e că în această cursă îţi regăseşti adversarul în propria persoană, mai exact în ceea ce îţi doreşti cu adevărat.

Incertitudinea vine împreună cu alegerile făcute. Nu poţi fi niciodată prea sigur pe viitor astfel încât să pasezi sentimentele de îndoială de partea destinului. De fapt, pe parcurs învăţăm să trişăm. Cum? Influenţăm rezultatul, ne asigurăm că totul e în favoarea noastră încă de la început şi încercăm să înlăturăm eventualele piedici înainte de a „da răspunsul final”. Nu suntem corecţi, întradevăr; însă de ce am fi, dacă în joc se află interesele noastre?

Hotărârile reflectă uneori cât de bine ne cunoaştem, iar odată cu trecerea printre ani ele devin obligaţii. Se înmulţesc, ne presează, au termene limită şi ne afectează într-o anumită măsură. Sunt ca un indicator al maturităţii, la care punctul maxim e atins atunci când decizia corectă te introduce într-o nouă etapă. Alegerile au un scop; ni se demonstrează ceva sau pur şi simplu sunt un pas al evoluţiei noastre. Cert e că ele ne sunt impuse de alte persoane, iar opţiunile nu sunt întotdeauna în favoarea noastră. Nu oricine oferă alternative este bine intenţionat, cum nici o hotărâre pe care o considerăm propice nu ne avantajează. Unicul defect uman în luarea unei decizii este graba cu care încercăm să rezolvăm totul. Nu analizăm, trecem peste detalii – fie ele importante sau nu – şi alegem fără a deschide bine ochii.

Decizia va fi întotdeauna o testare: a dezvoltării, rezistenţei, echilibrului şi chiar şi a raţiunii. Ne va demonstra mereu că nu suntem pregătiţi pentru ceva anume şi ne va pune faţă în faţă cu realitatea.

Reclame

Un gând despre “Decizii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s