Simple iluzii…

Fiecare vede realitatea într-un mod propriu. Unii o acceptă aşa cum e, iar alţii o personalizează. Pentru cei din urmă, întregul univers le este construit în jurul unor iluzii. Căci a-ţi forma existenţa pe baza unor aparenţe neadecvate poate fi chiar înşelător, iar confruntarea finală cu realul scoate întotdeauna la suprafaţă himerele.

De fapt toţi ajungem, măcar o dată, să fim personajele din jocul propriei minţi. E atât de uşor să te pierzi în labirintul complex al psihicului, încât revenirea în planul material poate părea superficială. Realizăm cu greu că, într-un anumit punct, nu mai controlăm noi gândirea, iar rolurile se inversează. De aici apar iluziile care, dacă nu suntem suficient de atenţi, ne pot schimba şi nu întotdeauna în bine. De câte ori nu percepem fals ceea ce este evident? Sau poate că asta şi dorim… să evităm adevărul, care ne poate răni, prin crearea unei lumi perfecte, dar în care existăm doar noi. Această irealitate este proiectată pentru o singură persoană, pentru creator. E teatrul imaginaţiei în care suntem, pe rând, spectatori, personaje şi scenarişti. Rolurile ne sunt schimbate mereu pentru a putea astfel vedea acea „lume” din fiecare perspectivă şi pentru a înţelege orice ni se pare un mister al său. Însă ficţiunea nu reuşeşte niciodată să îşi transpună perfecţiunea şi în realitate, acolo unde, din păcate, greşim, dezamăgim şi suntem dezamăgiţi. Acolo putem doar evolua ca persoană, învăţa să citim orice expresie falsă şi să încercăm să o utilizăm, la rândul nostru.

Pentru restul, rămâne iluzia. Măcar ştim că în acel loc suntem cine dorim şi nu cine vrem să arătăm că suntem. Sau poate că doar că în irealitate ne este permis să acţionăm după bunul plac, căci, până la urmă, noi controlăm totul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s