Is this freedom?

Se vorbeşte de libertate în toate formele sale. Unii consideră că, prin impunerea unor anumite limite, nu o au, iar alţii nu văd mai departe de planul fizic. De ce s-ar rezuma totul la principii de viaţă, legi şi prejudecăţi? De ce atunci când ni se fixează graniţele renunţăm? În fond, libertatea ne-o formăm noi şi o găsim în fiecare lucru mărunt; trebuie doar să înţelegem esenţialul.

De ce nu te-ai considera liber? Nu te opreşte nimeni din a gândi şi, aşa cum ştiu, mintea nu cunoaşte bariere. Depăşeşte-te sau măcar încearcă; e o dovadă că nu te simţi îngrădit şi că lupţi pentru independenţa ta. Nu e nimic greşit în a-ţi forma propriile opinii, de a ţi le expune, fie că deranjează sau nu, căci, până la urmă, fiecare părere este constructivă. Cred că independenţa derivă din raţiune şi logică. Dacă ştim când e momentul să profităm de ea, înseamnă că ne-am câştigat dreptul de a o avea.

Visezi, eşti liber. De fapt, reveria e un „sinonim” al libertăţii, nonconformismului şi al propriei voinţe. Ceea nu poţi realiza , ceea ce ţi se interzice sau e prea exagerat în realitate, se preschimbă în fapte în vise. Acolo nu ai reguli, legi sau poate doar cele impuse de tine, deşi nimeni nu şi-ar fixa limite în unicul spaţiu unde e cine doreşte să fie cu adevărat.

Eşti tu, deci te consideri liber. Ai identitate, eşti diferit şi îţi poţi stabili astfel principiile de viaţă, poţi rămâne indiferent la unele păreri şi să arăţi că nu îţi pasă. Poate că prin nepăsare arăţi că tu ai libertatea de a îţi schimba atitudinea, însă totul rămâne la alegerea ta.

Eşti liber pentru că vrei sau doar atunci când vrei. Atunci când îţi sunt impuse anumite restricţii, gândeşte-te că totuşi, libertatea o găseşti în orice, asta doar dacă ştii unde să cauţi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s