Lack of ideas

Am realizat că imaginaţia este esenţială pentru noi idei şi… invers. De fapt, întotdeauna am crezut că “rezultatul” unui profund proces de gândire ne ajută să ne dezvoltăm  sub toate aspectele. Cum? Reuşim să avem o identitate, să ne definim şi să ne evidenţiem unicitatea. Printr-o încercare putem construi inimaginabilul sau chiar un  punct de reper pentru alţii şi astfel să devenim creatorii unei idei care, în viitor, poate fi considerată mai mult decât un simplu concept.

Însă, în prezent, cele scrise mai sus ar fi denumite banal “teorii”. Întreaga etapă mentală ce presupune crearea unei noţiuni a fost înlocuită cu aşa-numitul motor de căutare, termen care pentru mine e similar cu “un creier virtual”. Se consideră a fi un real ajutor în diferite domenii, dar nu am aceeaşi impresie. A nu se înţelege greşit, nu sunt contra tehnologiei, ci doar împotriva unor persoane care au înţeles că internetul a fost inventat doar pentru a-şi face temele şi pentru a îi uşura de… atât de dificila ocupaţie de a gândi uneori. Observ, din ce în ce mai mult, că mulţi nu mai încearcă, măcar, să dezvolte o părere personală. Oricât de deplorabilă ar fi acea opinie, e a lor, arată cine sunt şi ce capacitate intelectuală au. Însă trebuie să realizeze că nu se vor afla în orice situaţie în faţa calculatorului, având şansa să dea un search pe prea-măritul Google şi astfel să pară deosebit de inteligenţi, când, de fapt, nu sunt. Da! Deşi acum îmi citeşti un eseu complex despre… filosofia lui Kant, ştiu că tu nu ai fi în stare niciodată să dezvolţi astfel ideea respectivă. Ceea ce poţi cu adevărat se observă din discuţiile purtate cu tine, din care văd că gândirea ţi-e cam limitată pentru un subiect atât de profund. Unii ar spune că “doar se inspiră”, însă frazele întregi transpuse în textul tău nu înseamnă “a împrumuta”. Şi dacă, totuşi, selectezi informaţia greşită, dar tu o ştiai pe cea corectă? Pierderea e tot în partea ta…

E mai bine ca, prin creaţiile tale, să reflecţi cine eşti tu cu adevărat. De ce te-ai ascunde? Trebuie să îţi accepţi propriile idei şi să ţi le însuşeşti pentru că doar aşa îţi consolidezi şi încrederea în sine. Poate că vrei să fii mai bun… atunci, îndrăzneşte şi încearcă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s