Mistakes

Greşim, fie că vrem sau nu, şi întotdeauna realizăm mult prea târziu rezultatul acţiunilor noastre. Deşi încercăm să facem de fiecare dată pasul corect, ajungem cu siguranţă să eşuăm. Ce ar trebui să luăm în calcul, să analizăm, să îmbunătăţim pentru a deveni perfecţi?  Sau erorile îmbinate cu câteva calităţi sunt bazele existenţei noastre?

Se spune că învăţăm din greşeli, însă suntem cumva conştienţi de ele?  Nu putem recunoaşte momentul în care, prin însăşi firea noastră, ajungem să definim întreg termenul de “greşeală”.  Pentru mine, acesta are multe semnificaţii atribuite fiecărei circumstanţe create. Sunt lucrurile  ce mi se par întotdeauna corecte, dar o altă perspectivă le-ar considera eronate. E starea de furie care scoate la suprafaţă elemente ale naturii umane ce sunt echivalente cu greşeala. Sunt acţiunile involuntare care, prin conceptul lor, au mereu menirea de a răni orgoliul altor persoane, dar şi cel personal. E pretextul perfect pentru a rosti, de nenumărate ori, arhicunoscutul “îmi pare rău”, dar şi pentru a te revanşa faţă de cineva, deşi nu te caracterizează, aşa cum nu ai făcut-o niciodată. “Greşeala”, printre multe altele, e momentul în care minţi, chiar dacă ştii că o scuză nu poate îmbunătăţi situaţia. Fiecare zi aduce, odată cu apusul soarelui, noi definiţii ale termenului. Noi trebuie doar să ni le asumăm şi să le înglobăm în structura existenţei.

Până la urmă, învăţăm sau nu din erori? Dacă ni s-ar expune orice greşeală, am ştii să extragem părţile bune din acestea? Sau am rămâne la stadiul de iertare şi de impunere a clişeicului standard de “a nu mai repeta” în viitor? Cred că nu suntem concepuţi să trecem de limitele umane şi să devenim conştienţi de ceea ce ne răneşte. Astfel că, în final, suntem tot aceiaşi indivizi care îşi repetă greşelile de nenumărate ori, de parcă am fi prizonierii unui film. De ce? Aceleaşi erori, însă expuse altor persoane.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s