Forget about…

Uitarea e doar o replică a ceea ce ne dorim cu adevărat, însă fără ca noi să conştientizăm. Ne aruncăm atât de repede şi uşor în braţele viitorului, încât nu ne mai rămâne timp să reflectăm la trecut. Momentele din viaţa noastră trec prin memoria noastră aşa cum au venit, într-o grabă. Suntem oare responsabili de această pierdere sau ne mulţumim cu a crede că e ceva normal?

Avem capacitatea de a selecta ceea ce vrem să rămână imprimat în memoria noastră, dar nu ştim încă să o controlăm îndeajuns de bine. Până la urmă, nu noi controlăm acest mecanism pervers al minţii, aşa că ne lăsăm în voia conştiinţei şi a timpului. Observăm deseori că uităm ceea ar fi trebuit să rămână, iar ideile care încă se află în posesia noastră ar fi putut rămâne într-un trecut ce nu ne aparţine. Încercăm să nu mai ţinem cont de imaginile care se perindă alert prin minte, să le îndepărtăm sau să le închidem în propria descumpănire. Însă a observat cineva că niciodată nu putem finaliza acest proces? Fortăreaţa uitării nu se află în conştiinţa noastră, ci între pereţii înalţi ai timpului, care nu îşi lasă amprenta doar fizic, ci şi psihic. În fapt, anii au efectul cel mai puternic asupra memoriei, asupra amintirilor. Fiecare oră, fiecare clipă, reprezintă doar baza construcţiei în care lăsăm ceea ce nu dorim să purtăm în minte pe viitor. În fapt, timpul înseamnă detaşare sau simplă UITARE. El clădeşte sau distruge construcţii ale memoriei, fie că am vrea ca toate să rămână veşnic în mintea noastră, fie că ne dorim să le lăsăm pradă minutelor. Avem perseverenţă, control, însă puterea asupra acestei dimensiuni e  superficial, o iluzie.

Suntem proiectaţi să uităm prezentul, chiar banalul, pentru ca apoi, în regresul nostru mental, obişnuitul să revină în propriul psihic, iar complexul să fie doar o rafală de vânt. Lucrurile simple de astăzi, mâine vor fi reamintite peste ani. Poate că uitarea nu e permanentă, e doar posibilitatea de a respinge negativul din viaţa noastră.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s